BIO

www.ivicabrlic.com
Rođen sam …
Odrastam …
Školovao sam se …
Radim i učim …
Kada ne radim to što radim, u potrazi sam za kvalitetnim svjetlom …


INFO

Od samog početka bavljenja fotografijom veliki izazov i interes pronalazim većinom u pejzažnoj, a poslije i u makro fotografiji, iako ponekad zakoračim i u neki drugi fotografski žanr. Na većini snimljenih fotografija prevladavaju pejzaži snimljeni kroz različita godišnja doba, osvijetljeni prvim jutarnjim sunčevim zrakama ili snimljeni u vrijeme zalaska sunca. Velik broj fotografija prožet je dvama temeljnim motivima kojima sam se posebno posvetio i uz koje sam posebno vezan, a to su rijeka Sava i čamci na njoj.

Veliku pažnju posvećujem  procesu razvijanja digitalnog negativa iz kojega daljnjom obradom nastaje konačna fotografija. Obradi fotografija pristupam individualno, te različitim tehnikama obrade nastojim na fotografiji naglasiti i istaknuti posebnost snimljenog i „zarobljenog“ trenutka.

Fotografije sam do sada objavljivao na domaćim i međunarodnim fotografskim web mjestima, imao sam jednu samostalnu izložbu, a nekolicina je fotografija bila izlagana na skupnim izložbama u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Fotografije redovito prijavljujem na domaće i međunarodne fotografske natječaje, a neke od njih su tiskane i objavljene u časopisima.

Od 2016. godine moje fotografije meteoroloških motiva povremeno prate vremensku prognozu koja se emitira u emisiji „Vrijeme“ na Hrvatskoj radioteleviziji.

Ove su web stranice zamišljene kao foto-album, te su fotografije tematski organizirane i kategorizirane kako bi njihovo pregledavanje bilo intuitivno i jednostavno. Na naslovnoj stranici  se nalaze fotogalerije podijeljene u devet tematskih kategorija: Čamci, Rijeka Sava, Priroda 1, Priroda 2, Priroda – Detalji, Makro,  Panorame, Usputne i Razno.

Sve su objavljene fotografije na ovim web stranicama moje autorsko djelo i intelektualno vlasništvo, te su zaštićene Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima. Objavljene fotografije nisu slobodne za preuzimanje i korištenje u bilo koje svrhe bez prethodno pisanog dopuštenja. Za dozvolu korištenja mojih fotografija možete me kontaktirati putem kontakt obrasca na stranici KONTAKT.

Zahvaljujem vam na posjeti ovim stranicama i navratite ponovno.

Ivica Brlić